ENVİRONMENTALİSTS OF THE FUTURE / GELECEĞİN ÇEVRECİLERİ

Kokı

Sanayi çağıyla başlayan ve teknolojik gelişmeler, hızlı nüfus artışı, kentleşme gibi faktörlerle artarak devam eden çevre sorunları geleceğimizi de tehlikeye atıyor. Aşırı kirlilik nedeniyle bozulan doğa, dengesini kaybederek yenileyici gücünü ve özelliğini kaybeder. İnsanlığın çevreye zarar veren tutum ve yaklaşımları çevre sorunlarını hızla artırmaktadır. "Bu durumun çözümünü nerede aramalıyız?" diye sorduğumuzda en önemli unsurun eğitim olduğunu görüyoruz. Kuşkusuz çevre eğitimi; Tüm dünyada çevre sorunlarının önlenmesi ve çevrenin korunması en önemli faktördür. Müfredat eğitimi elbette hayat boyu devam etmeli; Ancakdiğer konularda olduğu gibi çevre eğitiminde de bireyin kişiliğinin oluşmaya başladığı erken dönemlerin bu eğitimin verilmesi için en önemli dönemlerden biri olduğu bilinmektedir. Bu nedenle ister özel gereksinimli çocuk olsun, ister normal gelişim gösteren olsun, çocuklara okul öncesi dönemde çevreyi korumanın önemi konusunda eğitim verilmeli ve çocuklar bu konuda desteklenmelidir. Dünya üzerinde yaşayan ve dünyaya zarar verebilecek her insanın çevreyi korumak için ne yapması gerektiğini bilmesi gerekir. Bu nedenle tüm eğitim kurumları tüm öğrencilerini çevre bilinciyle yetiştirmeye özen göstermelidir.

Bu amaç doğrultusunda planlanmış ENVİRONMENTALİSTS OF THE FUTURE / GELECEĞİN ÇEVRECİLERİ

İsimli eTwinning projesi okulumuz öğretmeni Kübra KARA EŞTÜRK tarafından yürütülmektedir. Çalışmalar Mart ayı itibariyle sona erecektir. İşte yapılan etkinliklerin bir kısmı.

24-01-2024